Często w domenie istnieje konieczność usunięcia profilu użytkownika na stacji końcowej. Dzięki temu jesteśmy w stanie skonfigurować jego konto od początku. Aby usunąć profil użytkownika na stacji końcowej musimy zalogować na konto administratora i wykonujemy dwie czynności:

1. Zmieniamy nazwę folderu z profilem użytkownika znajdujący się w folderze C:\UŻYTKOWNICY  np. z jan.kowalski na jan.kowalski_old (dzięki temu możemy zawsze odzyskać pliki jeśli zapomnieliśmy coś skopiować ze starego profilu) (w przypadku braku możliwości zmiany nazwy folderu konieczny jest restart komputera przed zmianą nazwy)

2. Uruchamiamy edytor rejestru (REGEDIT.EXE) u usuwamy klucz SID danego użytkownika znajdujący się 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList

Po wykonaniu tych dwóch kroków można ponownie zalogować użytkownika. Profil zostanie stworzony od podstaw tak jak przy pierwszym logowaniu.

Informacje dodatkowe

Świadczymy nasze usługi informatyczne 24 h na dobę przez 7 dni w tygodniu - tel. 792 792 589. 

Zajmujemy się również projektowaniem stron internetowych i składaniem komputerów dla osób prywatnych.

Zapraszamy do kontaktu telefonicznego w celu umówienia spotkania u Państwa w firmie i ustalenia warunków współpracy.